Disable Preloader

O namaKrajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća, tenis se počeo igrati na terenima košarkaškog kluba Dubravčan, a igrali su ga, mreže razapete između koševa, između ostalih Vinko Mraz, Petar Sokolović....

Tek krajem devedesetih, grupa entuzijasta odlučila je nakon dugo vremena pokrenuti se i osnovati klub,napraviti terene i početi se konačno malo aktivnije baviti tenisom.... i tako je osnovan 10.siječnja 1997.godine Teniski klub „Dubravčan“. Tu grupu ljudi su sačinjavali između ostalih Marijan Varga, Ivan Međimurec đic,Horvat Miroslav Braco,Lisjak Anđelko đelo, Krušelj Kristijan, Lisjak Marinko, Fabić Josip.... koji su svojim radom i novcem prikupljenim dobrovoljnim prilozima i uz pomoć Općine te vojne mehanizacije,uspjeli te iste godine napraviti dva zemljana terena na kojima i danas klub djeluje. Trenutno,u klubu je aktivno oko 20 članova koji se takmiče u veteranskoj ligi. Razlog zbog kojeg se nastupa u tom natjecanju je nedostatak kvalitete za seniorsko takmičenje.

Budući da postoji želja za nekom vrstom takmičenja i uspoređivanja, ovim smo barem malo zadovoljili te naše ambicije. Svake godine klub već tradicionalno organizira turnir povodom dana zaštitnice župe sv.Margarete koji svakim svojim izdanjem poprima sve veće razmjere te je od jednog turnirića organiziranog isključivo za članove kluba, prerastao u dvodnevno takmičenje, sa jakim pojedincima iz bliže i dalje okolice (čakovec,Varaždin,Ludbreg...), čak i u međunarodni turnir, sa igračima iz susjedne nam Slovenije. Sljedeći planovi kluba vezani su uz poboljšanje infrastrukture oko kluba... postavljanje rasvjete na terene, podizanje nekog spremišta za svu opremu potrebnu za održavanje terena, te postavljanje boljeg i kvalitetnijeg navodnjavanja terena.

Isto tako, školovanjem svog kadra,očekujemo, konačno, i početak rada škole tenisa, koja je u povojima,od dana osnutka kluba... sada se krenulo i u ekipiranje toga dijela kluba... iskreno se nadamo da će i taj dio konačno proraditi punom parom, jer ima i djece željne učenja i potrebe da se ovaj prekrasan sport ne bazira samo na veteranima.


U akciji
foto

Naši tereni
foto

Naši tereni
foto

Sportom do zdravlja
foto