Disable Preloader

O nama

Puhački orkestar Općine Donja Dubrava nasljednik je Vatrogasne Limene glazbe DVD-a Donja Dubrava koja je osnovana 1888. godine na inicijativu Maksa Hirschlera. Vatrogasna limena glazba djelovala je sve do 1986. godine kada je zbog neuključivanja mladih glazbenih talenata nakon gotovo sto godina postojanja prestala s radom.
Na inicijativu Slavena Ujlakija početkom 2008. godine, Općina Donja Dubrava krenula je u osnivanje Puhačkog orkestra. Prvi sat učenja održan je 9.7.2008.godine pa se stoga taj datum uzima kao rođendan Puhačkog orkestra. Svoj prvi nastup, pod ravnanjem prof. Antuna Horvata, orkestar je ima na polnoćnoj misi 24.12.2008. godine u župnoj crkvi sv.Margarete. Već 28.12.2008. održana  je Osnivačka skupština na kojoj je za prvog predsjednika izabran Zoran Horvat, za dopredsjednika Slaven Ujlaki, a za tajnika Vladimir Pongrac. Blagajnički poslovi dodijeljeni su Krunoslavu Karlociju, posao stručnog voditelja prof. Antunu Horvatu, dok su ostali članovi Upravnog odbora postali: Franjo Fabič, Dragan Bali, Zlatko Haramija i Vedran Klarić.
Za napomenuti je da je kroz proteklih pet godina Orkestar odradio 72 nastupa, da je kroz njega prošlo 67 djece različitog uzrasta. Trenutno orkestar broji 43 člana koji pod stručnim vodstvom Antuna Horvata i Bojana Krušeca uče svirati na 30 instrumenata koji su u vlasništvu Općine D.Dubrava dok je nekoliko instrumenata privatnih.  Upravni odbor danas djeluje u sljedećem sastavu: Vedran Klarić predsjednik, Zoran Horvat dopredsjednik, Slaven Ujlaki tajnik, Zlatko Haramija blagajnik, prof. Antun Horvat stručni voditelj, dok su ostali članovi Damir Međimurec,Vladimir Pongrac, Josip Klobučarić i Antun Horvat. 

foto


foto


foto


foto


foto