Sretan nam rođendan i fala vam sima - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

KUD Seljačka sloga Donja Dubrava danas, 10. svibnja 2024., slavi svoj 97. rođendan. Više je to od devet desetljeća čuvanja dobravske i međimurske tradicije, okupljanja Dobravčani i Dobravčici, mladih i starih, promoviranja naše baštine i nasljeđa. Sloga i u svojim poznim godinama živi življe no ikad, a sve zahvaljujući svojim članovima i volonterima koji svojim predanim radom dišu zajedno s dobravskom kulturom. 
Ipak, bez naših volontera, mi sami bismo teško organizirali mnoge manifestacije, a najteže jednu od najprepoznatljivijih međimurskih manifestacija – smotru folklora.
Ove smo godine proslavili 50 godina od prve održane smotre folklora i za tu smo se priliku uniformirali. Mogli ste nas zamijetiti u crvenim majicama s prepoznatljivim sloginim kotačom, a mogli ste i vidjeti da nas ima koliko i jedne manje vojske i to one kulturne vojske. U organizaciji ovogodišnje smotre sudjelovalo je devedeset volontera, jedan dio naših članova te više od četrdeset vanjskih pomagača. I tako svake godine. I upravo zbog toga je naša smotra, prema riječima dugogodišnjeg selektora Ivana Ivančana, jedna od najbolje organiziranih u Hrvatskoj i to iz godine u godinu. 
Kako ne bismo slučajno ispustili neku od donjodubravskih udruga, ovim putem im zahvaljujemo svima na pomoći. Njihovi članovi često nam stižu u pomoć kada treba postaviti pozornicu, poslužiti jelo, prevesti stotinu dijelova scenografije i svih nam potrebnih materijala u školsku dvoranu, posuditi hladnjake, donirati meso, grah, uhvatiti se kuhače ili metle ili pak satima na vrućini stajati i voditi nekoliko stotina folkloraša iz Međimurja i Hrvatske. 
Hvala vam svima, na donaciji, pomoći, na savjetu, strpljenju i razumijevanju. 
U galeriji smo uspjeli uhvatiti tek jedan manji dio naših volontera, a ako smo nekoga ispustili, slobodno nam pošaljite fotografije. Arhiva će rado primiti svaki zapis o našim vrijednim ljudima.
I, kak se i šika – preporučamo se i kljeto. 

Vaši slogaši
 (foto: dm, kf, mkr)Natrag