Promocija knjige „Dravski mlinovi i virovi“ - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

U ponedjeljak, 1. travnja 2024. godine s početkom u 18 sati, u prostoru Hotela Golf u Donjem Vidovcu, održat će se promocija knjige „Dravski mlinovi i virovi (i druge priče iz života uz staru Dravu)“, autora Petra Horvata. 
Promocija je namijenjena za sve mještane Općina: Sveta Marija, Donji Vidovec i Donja Dubrava.
O knjizi je urednica Lea Šprajc, između ostalog zapisala: 
„Svojim je etnografskim putovanjem Petar Horvat terenski obuhvatio donjomeđimurska i podravska naselja uz Dravu, na čijim su obalama tijekom 19. i 20. stoljeća, ali i znatno ranije – pretpostavlja se da su mlinovi vodenice u našem kraju postojali već u 16. i 17. stoljeću, u doba Zrinskih – nicali meljini na vodu.
U Horvatovo je istraživanje uključeno četrdesetak kazivača, među kojima su neki, poput već spomenutih ishodišnih Šimunkovića iz Cirkovljana, u trenutku bilježenja bili već pokojni, no njihove su se priče autoru toliko urezale u pamćenje da ih je gotovo naizust sipao na papir“. 
Više o knjizi te priču o njoj, dravskim mlinovima i povijesti ovoga kraja, možete čuti na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja 2024. godine, s početkom u 18 sati u Hotelu Golf u Donjem Vidovcu.


PROMOCIJA KNJIGE_Petar Horvat_Cirkovljan


Natrag