Predstavljanje knjiga Krunoslava Mikulana - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Pridružite nam se na predstavljanju knjiga iz ciklusa "Zmajeva družina" autora Krunoslava Mikulana u subotu, 2. prosinca 2023. godine u 18.30 sati, u Domu kulture Zalan (prostorije KUD-a Seljačka sloga).
Glavni likovi ciklusa su Nika, Morana, Sebastijan i Vatroslav, naizgled sasvim obični učenici viših razreda osnovne škole. No, vrlo brzo saznajemo da su oni daleko od običnoga, ali i da nisu jedini takvi u svom okruženju. Na temelju usmenih predaja koje je autor sakupio po Međimurju i poznavanju slavenske mitologije, Krunoslav Mikulan u svojim knjigama vješto kombinira elemente nadnaravnog i sadašnjice. Radnja svih romana je smještena u današnje vrijeme u Čakovec, a u posljednjem, Noći crnog mjeseca, čak i u Donju Dubravu!
Dosad su izdane tri knjige iz ovog ciklusa (Zmaj ispod Starog grada, Škola u opasnosti i Noć crnog mjeseca) te će se na promociji moći i kupiti (cijena po knjizi između 10 i 15 eura). 
Predstavljanje će se održati i ako se zbog lošeg vremena odgode Adventske radosti predviđene za isti dan.
O autoru:
Krunoslav Mikulan je rođen 1967. godine u Čakovcu gdje je i odrastao. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je engleski i njemački jezik te magistrirao englesku književnost. Radi na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u zvanju izvanrednog profesora gdje predaje jezične i književne kolegije na engleskom jeziku. 
Samostalno ili u suautorstvu objavio je niz znanstvenih i publicističkih radova s područja teorije književnosti, lingvistike, metodike nastave stranih jezika, hrvatske povijeti i numizmatike. Autor je ili suautor šest znanstvenih monografija, tri zbornika i put publicističkih knjiga. 
Urednik je znanstvenog časopisa Hrvatski sjever. 
U subotu će biti riječi o njegovim romanima za djecu iz ciklusa Zmajeva družina. Dosad su izašla tri nastavka (Zmaj ispod Starog grada, Škola u opasnosti i Noć crnog mjeseca), a ukupno će biti osam knjiga.
Nakon promocije bit će prigodni domjenak uz razgovor s autorom.Natrag