Uspješna organizacija 4. Dobravskog duatlona, u trasu uključena i Šumska poučna staza Vrata Pažuta - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Nakon dvije godine pauze, trojica donjodubravskih zaljubljenika u biciklizam i trčanje, Josip Fabić, Marko Ljubek i Marko Horvat uz suradnju Gorana Čižmešije iz Zaštitarsko-ekološke udruge “Senjar” (ZEUS) obnovili su tradiciju održavanja Dobravskog duatlona.
Uz pomoć sponzorstva Općine Donja Dubrava, tvrtke Hema Sport, ZEUS-a i Teniskog kluba Dubravčan u nedjelju 10.9.2023. održan je 4. po redu Dobravski duatlon.
Iako se termin utrke poklopio s još nekim sportskim događajima što je zasigurno utjecalo na broj natjecatelja, duatlon je u potpunosti opravdao očekivanja.
Trasa utrke obiluje zanimljivim krajolikom uz vodene površine rijeke Drave: sudionici su najprije trčali uz derivacijski kanal s ulaskom u Šumsku poučnu stazu Vrata Pažuta, nakon toga biciklirali do brane HE Dubrave i vraćali se uz kupalište Sveta Marija, te za kraj ponovno trčali između dva mosta. Baza, start i cilj bio je viseći Bijeli most, a okrijepa i podjela nagrada u Domu Međimurske Lastavice. Za sve natjecatelje bio je osiguran bogat startni paket, za ukupne pobjednike pehari i vrijedne nagrade iz Hema sporta, a za pobjednike u kategorijama medalje.
Najbrži od muškaraca bio je Vladimir Belić (BK Prelog), drugo mjesto osvojio je Ivanu Goliku (Medica running team), dok je treći u cilj stigao Darko Okreša (Mugači).
Kod žena prvo mjesto pripalo je Martini Švegović Žnidarić (BSV Ludreg), drugo mjesto osvojila je Nada Siladi (AK Međimurje), a treće mjesto Dijana Novak (AK Međimurje).
Čestitke i svima ostalima koji su po neubičajeno vrućem vremenu vremenu za ovo doba godine uspjeli završiti ovu zahtjevnu utrku.
Svi rezultati mogu se pronaći ovdje
Hvala posebno fotografu i svima koji su se uključili i pomogli od postave rekvizita, pripreme i podjele pića i jela i svih ostalih aktivnosti!
Naravno, želja svih organizatora je da se tradicija nastavi pa pozivaju sve željne trčanja, bicikliranja, natjecanja i druženja uz rijeku Dravu da im se pridruže i sljedeće godine!Natrag