Derbi koji je opravdao očekivanja - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Odličnu utakmicu odigrali su juniori košarkaškog kluba „Dubravčan“ na gostovanju kod „Vindije“ u Varaždinu. Iako njih je bilo samo sedmorica, hrabro su se nosili sa favoriziranom ekipom „Vindije“ i tek pred kraj posustali i priznali premoć domaćinu. Domaćinu je šira klupa donijela pobjedu dok smo mi praktično sa petoricom igrača morali odigrati cijeli susret. 
No krenimo po redu. 
Početak utakmice nije dao naslutiti da će domaći sastav tek 2 minute do kraja slomiti žilavu ekipu iz Donje Dubrave. Krenuli su furiozno te nametnuli visoki tempo sa puno trke i agresivnosti. Nismo se najbolje snašli u tim trenucima pa Vindija brzo stječe prednost i bježi nam na desetak koševa razlike. Igramo lošu obranu, a napadačka rješenja nam se svode na individualne pokušaje koji ne daju rezultata. No sa par sretnih i spretnih ubačaja smanjujemo razliku pa četvrtina završava sa pristojnih 17- 11.
U istom stilu počinjemo i u nastavku. Bez agresije u obrani, bez kolektivne igre u napadu! Niti minuta odmora pozvana od trenera Krušelja ne mijenja situaciju. No sredinom druge četvrtine događa se moment kada se sve mijenja. Visoki centar „Vindije“ Rakonić laktom (namjerno) udara našeg igrača Vida Krušelja koji krvavog nosa mora napustiti teren. Samo minuta je trebala da sanira ozljedu i vraća se na teren. Tada počinje potpuni preokret! Sa dvije vezane trice , preciznim šutom sa polu distance i dobrim prodorom, Vid nas potpuno vraća u igru! Dečki počinju igrati mušku obranu, a u napadu se ukazuju braća Miser, Ivan i Stjepan. Dečkima je proradio inat i nisu dozvolili protivnicima da budu pretučeni! Druga četvrtina završava rezultatom 19 – 16.
POLUVRIJEME    
Nakon konstruktivnog razgovora u svlačionici krećemo u nastavak još bolje i jače! Cijela ekipa je počela vjerovati da možemo dobiti ovakvu „Vindiju“! Vid i dalje agresivno napada obruč, zabija zicere te dodaje još dvije trice. Pridružuju se mladi Žinić i Kopasić ofenzivnim skokovima i ubačajima te odličnom obranom nad fizički moćnijim protivnicima. Dobivamo četvrtinu 18 – 11 i potpuno izjednačeno krećemo u završnih 10 minuta. 
Trener domaćina stalnim izmjenama po 2 igrača zadržava agresivnu obranu i pritisak na loptu. No   kolektivnom i kombinatornom igrom pronalazimo put do koša i konstantno smo u  rezultatskom priključku. Međutim pred kraj četvrtine fizički padamo, promašujemo dva čista zicera /Ivan, Vid/ i  „Vindija“ nam bježi na 8 razlike. Vidno umorne igrače Vida i Lovru Žinića vadim van pa priliku da osjetite „vruće gostovanje u Varaždinu“ imaju naši najmlađi igrači Benjamin i Miroslav. U tim trenucima domaćini sa nekoliko ubačaja održavaju rezultatsku prednost te osiguravaju konačnu pobjedu.
ZAKLJUČAK   Izgubili smo utakmicu, ali smo dobili momčad! Dečkima je trebao samo pravi poticaj da pokažu što znaju i daje najbolje od sebe! Poticajno jer slijedi nam ključni dvoboj sa „Ivančicom“ i direktni dvoboj za plasman na regiju! 


STATISTIKA:


 KK „VINDIJA” – KK „DUBRAVČAN“ 66 : 55
(17:11, 19:16, 11:18, 19:10)

 PRVI SUDAC: Marin Kumrić (Varaždin)
 SUDAC: Andro Svaty (Varaždin)
 OPUNOMOĆENIK: Marin Kumrić (Varaždin)

KK VINDIJA: Ptiček A., Slunjski F. (cap.) 14, Skenderović V. 8, Majdak F. 7, Vragović L. 7, Kelemen P. 6, Cikač I. Rakonić K. 15, Habek B. Tisaj F. Mužic L. 4, Puklavec I. 5
KK DUBRAVČAN: Ćulafić M. Miser S. 7, Kopasić L. 4, Žinić L. 2, Miser I. (cap.) 8, Krušelj V. 34, Horvat B.Natrag