Pet stotina folkloraša prodefiliralo Donjom Dubravom - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Nakon četiri godine stanke, 18. i 19. lipnja 2022. održana je jedna od najstarijih folklornih manifestacija u Međimurju, Smotra međimurskog folklora, koja se u Donjoj Dubravi održava od 1974. godine. 
Ovogodišnjoj 21. Smotri međimurskog folklora pridružena je i 15. Smotra koreografiranog folklora pa su posjetitelji mogli uživati u dvanaest izvorna te četiri koreografirana nastupa koje su izvodili članovi KUD-ova iz Orehovice, Donje Dubrave, Žiškovca, Mihovljana, Male Subotice, Belice, Nedelišća, Zasadbrega, Pribislavca, Čakovca i Selnice, a kao gosti svoj su kraj predstavili članovi KUD-a Sveti Antun Zadubarje iz Karlovačke županije. Štefica Kovač, predsjednica KUD-a iz Donje Dubrave, organizatora smotri, pozdravila je sve prisutne rekavši da joj je neizmjerno drago vidjeti toliko broj folkloraša , a smotru je svečano otvorio zamjenik župana Josip Grivec. Otvorenje smotre su uveličali i predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije Dejan Buvač, ujedno i suorganizatori smotre te donjodubravski načelnik Marijan Varga. 
Po završetku mimohoda kojeg su predvodili članovi Puhačkog orkestra Donja Dubrava, program se  održao u dvorani Osnovne škole, a najbolje predstavnike naše županije za nastup na smotrama diljem Hrvatske te državnim susretima odabrat će selektori Hrvatskog sabora kulture Ivan Ivančan te Tibor Bün.
- Sva društva koja su nam se predstavila pokazala su izuzetnu kvalitetu plesa, vokalnih i glazbenih izvedbi, a broj okupljenih dokazuje da je folklorni amaterizam u Međimurju jak te vam upućujemo iskrene čestitke na odrađenom poslu, rekli su državni selektori voditeljima na završnom okruglom stolu. Program je u subotu vodila Janja Kovač, a u nedjelju Marija Duhović. U organizaciji su nam velikodušno pomagali naši sumještani volonteri, članice Udruge žena, Lovačko društvo, DVD Donja Dubrava, Puhački orkestar Donja Dubrava, Međimurska lastavica.


Za KUD
Martina Kovač RadmanićNatrag