Majčin dan uz druženje i održavanje skupštine - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

 Ovogodišnji Majčin dan članice Udruge žena obilježile su svečano uz druženje i održavanje godišnje skupštine.  Najprije počast na groblju  svim pokojnim članicama, koje i nadalje žive u našim srcima, pa tek onda radni dio i druženje.vGodišnja  skupština  počela je uz himnu , a zatim je nastavljena uz izvještaje predsjednice Bernarde Miser i tajnice Margarete Sabočanec.  U svom obraćanju predsjednica Bernarda Miser upoznala je sedamdesetak prisutnih članica i goste sa radom Udruge u protekloj godini. Zbog pandemije 2021. godinu  nismo započele kao obično "Dobravskim fašenjkom", nego smo se  fašenjka prisjetile gledajući slike naših članica   na dobravskoj Internet stranici. Poštujući važeće epidemiološke mjere, godišnju skupštinu održale smo 5. lipnja 2021. u prostoru NK Dubravčana. U predahu pandemije krenule su aktivnosti. 
31.07. i 01.08. pekle smo langoše na Krbulji u sklopu humanitarne akcije za izgradnju Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu, koju je pokrenuo Murid, a organizirali su naši dubravski teniski i nogometni klub.
22. 08. na oproštajnoj Sv. misi našeg dugogodišnjeg župnika Mirka Pilaja prigodnim poklonom zahvalile smo mu  na lijepoj dugogodišnjoj suradnji. 
Od 27. do 29. kolovoza održani su 14. dani dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje. 70 -tak naših članica pokazalo je svoje  umijeće i priredilo izložbu kolača. Pekli su se i langoši za učesnike i posjetitelje.
19.09.  pridružile smo se dobravskim veteranima i dragovoljcima domovinskog rata na obilježavanju 30. te obljetnice oslobađanja karaule. Početak listopada iskoristile smo za pješačenje, sportske igre i druženje u Andrenalinsko rekreacijskom centru "Pozoj", u prekrasnoj prirodi uz Dravu.
16. 10. održan je u Donjoj Dubravi susret nordijskih hodača u organizaciji Centra za pomoć u kući Međimurske županije i naše Općine, gdje su također sudjelovale članice naše Udruge.
Na kraju 2021. godine, uz financijsku pomoć Općine i naše župe priređeni su  i na Božić u crkvi podijeljeni dječji darovi.
Na kraju izvješća predsjednica je zahvalila svima koji su na bilo koji način pridonijeli radu Udruge. Da  je sve financijski dobro odrađeno potvrdio je nadzorni odbor. Plan rada u 2022. godini biti će ispunjen kao i prethodnih godina mnogim aktivnostima i suradnji sa dobravskim udrugama, a nadamo se i izletu i posjetu kazalištu.


Završilo je stihovima za Onu,
čija ljubav nikada ne blijedi,
Onu koja će te do posljednjeg trenutka najviše voljeti,
Onu koja se zove MAJKA !


I na kraju jedan cvijetak za svaku članicu...


Katarina Frančić


 Natrag