Konačno na okupu - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Nakon dvije godine online skupština, donjodubravski su Slogaši održali redovnu izvještajnu skupštinu uživo kojoj je nazočilo pedesetak članova KUD-a. Skup je riječima dobrodošlice pozdravila predsjednica KUD-a Štefica Kovač te je potvrđeno radno predsjedništvo u sastavu Anđelko Lisjak kao predsjednik te članice Enion Habijan i Eva Balažinec. Zapisnik je vodila tajnica KUD-a Martina Kovač Radmanić.
U izvješću o radu KUD-a, Štefica Kovač je pobrojala sve aktivnosti Slogaša u 2021. godini, a naglasak je stavljen na sudjelovanje na Međunarodnoj smotri u Zagrebu, Pleternici, nastup na Danima luka, sudjelovanju na otvorenju izložbe Tibeti u Međimurju i Podravini te svečanosti povodom 100 godine Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, fotografiranje za zbirku narodnih nošnji cijelog svijeta – projekt Geofolk i snimanje Memorijala Deca, moja deca.
Prošle su godine Slogaši završili i dva projekta – restauraciju tambura i šivanje nove dječje narodne nošnje. Podnesena su izvješća Nadzornog obora i financijsko izvješće koja su bez rasprave i usvojena. Plan rada i financijski plan za 2022. godinu podnijela je predsjednica, a donosimo vam nekoliko važnih datuma – 
- Dan dobravske baštine (21. svibnja)  - Smotra izvornog i koreografiranog folklora (18. i 19. lipnja) 
- predavanja ususret 95. obljetnici rada KUD-a čija će se završna proslava s priredbom održati  krajem rujna ili početkom listopada
- Memorijal Deca, moja deca (19. studenog)
Skup su pri kraju pozdravili i uputili čestitke za rad načelnik Marijan Varga, ravnateljica DV-a Klinčec Dubravka Horvat, predstavnici DVD-a Donja Dubrava, NK-a Dubravčan, Udruge žena, Puhačkog orkestra općine te Antun Benko. 
Nakon službenog dijela skupštine, svi okupljeni su premijerno pogledali snimljeni Memorijal Deca, moja deca o kojem je nekoliko uvodnih rečenica rekla Janja Kovač. Memorijal će uskoro biti dostupan široj javnosti putem youtube kanala. 


Za KUD
Martina Kovač Radmanić
Foto: MKRNatrag