Odgađa se planirani Dan dobravske baštine - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

U subotu, 29. siječnja 2022., trebao se održati šesti Dan dobravske baštine. Ova manifestacija prvi je put održana 2016. godine s ciljem popularizacije odabranih tema iz povijesti Donje Dubrave, a ove bi se godine trebala održati po šesti put s obzirom da 2021. godine nije održana zbog loše epidemiološke situacije. 
Dosadašnjim organizatorima, KUD-u „Seljačka Sloga“ Donja Dubrava, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Donja Dubrava i Odboru za kulturu, sport i udruge, u planiranju ovogodišnje manifestacije priključila se obitelj Bali. 


Svakodnevica obitelji Hirschler/Zalan


Tema manifestacije trebala je biti svakodnevica obitelji Hirschler/Zalan. U prostorima DVD-a bi se odvijalo otvorenje i predavanje o opasnosti od požara zbog koje je obitelj Hirschler/Zalan osnovala DVD 1888. godine, u restoranu Bali´s predavanje i razgled uz vodstvo predmeta koji su pripadali obitelji Hirschler/Zalan, dok bi se u prostorima Sloge mogao razgledati originalan namještaj i obiteljski portreti uz osvrt na način odijevanja, modu i provođenje svakodnevice na prijelazu s 19. u 20. stoljeće. 


Epidemiološka situacija 


Svjesni ozbiljne epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom korona virusa organizatori su odlučili odgoditi sve planirane aktivnosti do daljnjega. Nadamo se da će se u narednim mjesecima zdravstvena situacija stabilizirati i omogućiti nesmetanu organizaciju ovog događaja.


U ime organizatora, 
Janja Kovač


 Natrag