Permanentno stručno usavršavanje Mirjane Ribić, ravnateljice OŠ Donja Dubrava - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

                       Na usavršavanje i postiguća osobni ponos, ponos kolektiva


-Kao učiteljica razredne nastave s učenicima od 1. do 4. razreda radila sam 12 godina. Završetkom dopunskog studija,2002. godine prelazim u  predmetnu nastavu te kao učiteljica matematike predajem dokumentaciju za napredovanje u struci, ali su mi dokumentaciju vratili jer sam u međuvremenu 2009. godine izabrana na funkciju ravnateljice  OŠ Donja Dubrava- započela je Mirjana Ribić  svoju priču o koracima stručnog napredovanja u struci i  kao ravnateljice OŠ Donja Dubrava. Ona je svojom upornošću, trudom i zalaganjem teskupljanja dokumentacije, uvida i stručnog mišljenja dobila i službenu potvrdu za napredovanje-ravnatelj mentor. 


Put do toga nije bio nimalo lak ?
-Kao ravnateljica  eksperimentalne škole, s iskustvima i primjerima dobre prakse prenosila sam svoje znanje i diljem Hrvatske- istaknula kako je na taj način i prepoznata od svojih kolega, širih krugova u pedagoškoj javnosti te je dodala:-Pozitivnog sam stava i vjerujem da  uvijek možemo više i bolje ali zato  treba samopuzdanje koje se dobiva usavršavanjem na različitim područjima.


Putovi tog usavršavanja imali su i dodatne korake?
-Zajedno s mentorima British Councila i još 14 ravnatelja bila sam u studijskoj posjeti Škotskoj, a sada, gotovo svakodnevno učim iz razmjene ideja nastalih u radu  na  virtualnim posjetima engleskim školama.Svojim zalaganjem i  entuzijazmom postala sam i  Master trener British Concila- rekla je s ponosom uz poruku:- Ističem  važnost cjeloživotnog učenja jer ja gotovo svakodnevno, pa tako i u petak 28. svibnja,  prisustvujem stručnom skupu istraživačkog projekta HEAD - osnaživanje ravnatelja za inkluzivnu školsku kulturu, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta „Korak po korak“- rekla je i dodala kako joj je napredovanje omogućio novi Pravilnik o napredovanju, a sve se je zbilo u ožujku nakon što je prikupila svu potrebnu dokumentaciju ,a tročlano povjerenstvo  izvršilo je  stručni uvid u moj rad na sastanku Projektnog tima.


Biti ravnatelj mentor ?
Kratko i jasno je rekla:- Najveća i  najbolja nagrada za svoj rad.


Osjećala je potrebu dodati:- Ovom prilikom zahvaljujem najprije svojim djelatnicima na međusobnom pružanju profesionalne podrške te  učenicima i roditeljima koji stvaranjem suradničkog ozračja prate moja nastojanja u razvoju škole.


 Natrag