Lino višebojac - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Učenici naše škole u četvrtak, 29. studenoga 2018. osjetili su pravu sportsku čaroliju - čaroliju Lino višebojca. Lino višebojac natjecanje je hrvatskih osnovnih škola u kojem se nagrađuje pravi, pozitivan, sportski duh, a provodi se već 13. godina zaredom. Osnovna škola Donja Dubrava ove je godine imala čast predstaviti Međimursku županiju, a medvjedić Lino doveo je i sportske gošće iz Rukometnog kluba Zrinski Čakovec Anu Mariju Gavrić i Doru Pajić te svjetskog BMX prvaka Marina Ranteša iz Varaždina koji su uživali u druženju s rasplesanim Linom i bodrenju natjecatelja.
Učenici naše škole svojim su se gostima predstavili recitacijom, folklorom, izvedbom na violini i modernim plesovima. Prije početka sportskog dijela Lino višebojca nastupila je i šestašica Ana Sabočanec koja je pročitala najbolji rad na temu Svijet po tvom. Nepredviđeni član programa bio je i medvjedić Lino koji je nastupio u svakoj točci i dobro zabavio i izvođače i navijače.
Nakon uvodnog programa predstavljanja škole, na red je došlo 24 najboljih sportaša škole, redom djevojčice i dječaci od petog do osmog razreda. Učenici nižih razreda natjecali su se rekreativno u tri discipline momčadskih sportova, a učenici viših razreda, čiji se plasman vrednovao za ukupnog pobjednika, natjecali su se pojedinačno u trčanju, slobodnim bacanjima, u pucanju “penala“ u rukometu i nogometu te u trčanju štafeta i  potezanju užeta.
Srčani u borbi za svaki bod, najviše su ih skupili Lovro Orehovec i Nina Varga, oboje strastveni ljubitelji nogometa. U sat i pol igre, Lino je stvarao uspomene, a na kraju je svim natjecateljima podijelio slatke poklone. 
Veliko uzbuđenje i radost što je Lino višebojac došao i u našu školu dijelili su svi, od malih vrtićanaca,  prvašića, osmaša pa do teta kuharica i ravnateljice škole Mirjane Ribić koja bi voljela da ima što više ovakvih manifestacija po školama. Lino priča oduševila je i djecu i učitelje. Cijela dvorana bila je ispunjena pozitivnim vibracijama i veseljem koje su stvorili mališani, bodreći svoje favorite, a navijanje je odzvanjalo cijelom Krbuljom. Učenici i djelatnici škole ponosni su što su sudjelovali u ovom projektu koji je omogućio vrhunsku sportsku zabavu, izbrisao granice između djevojčica i dječaka, malih i velikih te promovirao prave i istinske vrijednosti.

Natrag