Potpisan Ugovor o energetskoj obnovi - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Osnovnu školu Donja Dubrava, u ponedjeljak, 22. listopada 2018. godine posjetio je Potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar. Ministar Štromar ravnateljici Osnovne škole Donja Dubrava Mirjani Ribić uručio je Ugovor o energetskoj obnovi zgrade škole i školske sportske dvorane Donja Dubrava vrijedan 3 988 447,74 kuna. Ukupna investicija energetske obnove škole i dvorane iznosi 6 804 547,09 kuna, a ostatak će financirati Međimurska županija. 
Osnovna škola Donja Dubrava tijekom 230 godina postojanja u svijet je poslala brojne velike ljude. Školu trenutno polazi 210 učenika raspoređenih u 15 razrednih odjela, a ove je školske godine uključena u provedbu eksperimentalnog programa kurikularne reforme Škola za život. Ravnateljica je tijekom obraćanja zahvalila Županu na prilici da našu školu uvrsti na popis škola kandidiranih za ovaj projekt  i što prepoznaje važnost ulaganja u obrazovanje. 
Načelnik općine Donja Dubrava Marijan Varga naglasio je kako je ovo jedna od najvećih investicija na području Donje Dubrave što ga posebno veseli jer je usmjerena u obrazovanje. „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja projekt je od velike važnosti za Donju Dubravu. Vjerujem da će ušteda na energentima pridonijeti većim i kvalitetnijim opremanjem škole digitalnim tehnologijama te na taj način osigurati učenicima ravnopravno obrazovanje usporedivo sa suvremenim europskim obrazovnim sustavima. Donja Dubrava uvijek je prednjačila u ulaganju u sport i razvoj što dokazuje kako je školska dvorana bila među prvima izgrađenim u Međimurju. Uz ovaj, kao i druge investicije u komunalnom gospodarstvu, Općina je u velikom investicijskom zamahu“.
Svečanosti uručivanja ugovora nazočili su saborska zastupnica Bernarda Topolko, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, zamjenik načelnika općine Donja Dubrava Vladimir Čituš, predsjednica školskog odbora Osnovne škole Donja Dubrava i predsjednica Odbora za obrazovanje Skupštine Međimurske županije Mihaela Martinčić i pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i šport MŽ Branko Sušec.

Natrag