Djevojka o kojoj će se još čuti, kojoj ćemo se diviti - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Općina Donja Dubrava je prepoznala sportske rezultate 16- godišnje Nicole Mikulan, rođene u Beču gdje živi s obitelji donjodubravskih korijena, pa joj je povodom Dana općine dodijelila općinsku ZAHVALNICU  za čije obrazloženje stoji: „ Za uspješnu tenisku karijeru. Članica je FED Cup reprezentacije Austrije do 16 godina, a 2017. Godine proglašena je najsportašicom regije  Purkersdorf u Austriji“.

Tko je Nicole Mikulan ?
- Obična djevojka kao i sve ostale s kojima u Beču polazim Sportsku gimnaziju- rekla nam je ponosna nakon primljene općinske nagrade. I još je dodala kako joj je prioritet u toj školi treniranje tenisa, a od njega se ne odvaja ni nakon školskih obveza. 

Nicole i sport ?
-Od kada znam za sebe nisam voljela barbike i slične lutke, nisam voljela igračke privlačilo me je samo igranje loptom pa sam već s navršenih 5 godina počela  trenirat rukomet i tenis, no od rukometa sam  odustala pa sam se  orijentirala samo na  tenis. Ljubav prema sportu naslijedila sam od tate koji je trenirao košarku, ali najviše zasluga za moj teniski uspon  idu mom bratu Mischellu koji je već i sam trenirao tenis.

Put prema usponu ?
-Prvi turnir igrala sam s 6 godina u Tullnu u Austriji te osvojila 2. mjesto kojeg ću zasigurno pamtiti zauvijek. Također ću zauvijek pamtiti kad sam se s 10 godina kvalificirala na državnu završnicu koja se održala u Zagrebu. Ta 2 turnira zasigurno naznačili su neki početak teniske karijere o kojoj sam sanjala.
Naravno da su svemu tome najviše pridonijeli moji roditelji bez kojih ničeg od ovog ne bi bilo-ispričala je ponosno, nesebično te je dodala:- Uz zasluge roditelja, svakako zaslužan je i spomenuti  brat koji mi je ujedno i trener i koji mi pomaže oko svega.

Sportski snovi ?
- Dosanjati  san vrhunske tenisačice. Snovi će se pretvoriti u javu, čega sam svjesna, uz mnogo treninga i još više samoodricanja na što sam spremna.
Jednog dana voljela bih postati profesionalna tenisačica te biti u samom vrhu WTA ljestvice- završila je optimistički.
Kada smo je pitali što zna, što je čula o međimurskim tenisačima i međimurskom tenisu, rekla je kako zna dosta. Pogotovo cijeni ovdašnji donjodubravski tenis, odnosno trenere Stanislava  Žinića i Kristijana Krušelja. Potonji i danas prati njezin teniski uspon i glede toga mu se posebno zahvaljuje.

Što ti znači ova nagrada ?
- Primiti nagradu Donje Dubrave bilo mi je zaista drago zbog toga jer se u Donju Dubravu uvijek vrlo rado vraćam te sam počašćena time što me ljudi tamo ne zaboravljaju i svakako razmišljam o povratku i jednog dana voljela bih se vratiti jer volim Hrvatsku, ali će to zasigurno pričekati zbog toga jer sada sam prilagođena tenisu u Austriji, a to mi je najbitnije. Svojim talentom mogla bih više napredovat u Hrvatskoj, ali nažalost nema te radne discipline kao što je u Austriji, završila je naše ćaskanje.

Natrag