Božićna čestitka župnika Pilaja - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Poštovani i dragi vjernici, braćo i sestre! U adventskom vremenu,  koje je ove godine bilo kratko, pripremali smo se za proslavu rođendana malom Isusu. Došao je taj prekrasan  trenutak kada  Spasitelj dolazi među nas grešnike.  U crkvi na  našim  zornicama pjevali smo prekrasnu pjesmu: 

Visom leteć ptice male, našem domu zapjevale, 
Srca gore, evo zore!
Kore one lijene ljude, dozivlju ih, od sna bude: 
Srca gore ove zore!
Grijehe svoje oplačimo, dušu lijepo očistimo, 
Srca gore, evo zore!
Kraj nek bude svakoj zloći, Sin će Božji k nama doći,
Srca gore evo zore!
Već ga nosi mila Mati, ona će ga nama dati;
Srca gore , evo zore!

Ova molitva (pjesma) nam govori što je sve potrebno učiniti da bismo mogli slaviti Božić. Molitva je ona koja pokreće nas. Mi moramo kroz molitvu za mir doživjeti kako se  u nama smiruje mržnja i kako se naša želja za osvetom pretvara u želju da se „neprijatelj“ obrati. Božić je blagdan koji donosi nadu, mir, radost te okupljanje s bližnjima u svojim toplim domovima. 
„Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod“ (Lk2,10)  Glas anđela pastirima na betlehemskim poljima zaodijeva istinu Božjega utjelovljenja u navještaj radosti, u Radosnu vijest – Evanđelje. 
Radost Božića može lako prijeći u brigu oko našega nutarnjega raspoloženja za Božji dolazak, a to jest cilj proslave Isusovog rođendana. U otajstvu utjelovljenja Bog se raduje jer konačno ima nekoga izvan sebe. Bog se raduje jer po utjelovljenju postoji netko izvan njega, netko u svijetu,  tko može druge ljubiti potpunom božanskom ljubavlju. Bog se raduje jer je ljubav sišla u svijet, zato je Božić blagdan Božje radosti!
Svima želim blagoslovljen Božić i uspješnu novu 2018. Godinu!

Vaš župnik Mirko Pilaj

Natrag