Zubomobil v dobravskoj osnovnoj školi - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Orbit Zubomobil - prva mobilna dentalna ambulanta u Hrvatskoj u četvrtak 12. listopada 2017. u sklopu svoje petotjedne turneje po osnovnim školama  diljem Hrvatske posjetila je i Osnovnu školu Donja Dubrava. Njihov je primarni cilj edukacija djece o važnosti dentalne higijene i redovitih posjeta doktorima dentalne medicine.
Zubomobil je dio projekta "Orbit daruje osmijeh" koji je robna marka Orbit uspješno provela u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine te kroz svibanj i lipanj 2016. godine prikupila 500 000 kuna odvajanjem po deset lipa od svakog prodanog paketića guma za žvakanje.
Pregled je provodio stručni tim sastavljen od doktora dentalne medicine i njihovih asistenata, a uključeni su učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji se smatraju dobnom skupinom čije je dentalno zdravlje najugroženije. Cilj aktivnosti nije samo provođenje pregleda već i suzbijanje eventualnog straha od doktora dentalne medicine kod djece u opuštenoj i veseloj atmosferi Zubomobila, što je u potpunosti postignuto.
Osnovna škola Donja Dubrava jedna je od dvije škole na području Međimurke županije koja je imala priliku sudjelovati u Orbitovom društveno-korisnom projektu usmjerenom na poboljšanje dentalnog zdravlja najmlađih, a svi su pregledani učenici dobili prigodne poklončiće. Posebne nagrade uručene su učenicima čiji su zubići potpuno bez karijesa. Putujući stomatolozi inspirirali su učenike i motivirali ih na još bolju oralnu higijenu.

Natrag