30 godina postojanja i rada "Međimurske Lastavice" - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

U subotu, 24.06.2017.,  u domu Udruge  uzgajivača malih životinja "Međimurska Lastavica" svečanom skupštinom obilježeno je  30 godina postojanja i rada udruge. Uz članove udruge skupštini su prisustvovali i zamjenik župana Međimurske županije, Josip Grivec,  dopredsjednik Hrvatskog  saveza udruga uzgajatelja malih životinja Ivica Šoltić, načelnik Općine Donja Dubrava, Marijan Varga, načelnik Općine  Kotoriba, Ljubomir Grgec, načelnik Općine Donji Vidovec, Josip Matulin te predstavnici ostalih dobravskih udruga. Predsjednik Udruge, Željko Lisjak, u svom je izlaganju iznio presjek događanja u Udruzi od osnutka do današnjeg dana. Udruga je osnovana 1987. godine kao podružnica „Međimurske lastavice“ iz Nedelišća.  Brojala je 32 člana. Za predsjednika podružnice izabran je Ivan Špicar, a za tajnika Vladimir Čižmešija.  Broj članova se kontinuirano  povećavao te je  podružnica  1990. godine  brojila preko 100 članova.  18.03.1990. „Međimurska lastavica“ iz Donje Dubrave registrirana  je  kao samostalna udruga. Kroz nju je u minulih 30 godina prošlo 317 članova. 
Posebno poglavlje u svom izvještaju predsjednik Lisjak posvetio je izgradnji doma „Međimurske lastavice“,  koji je izgrađen uz veliko odricanje članova i pomoć društvene zajednice te mnogih pojedinaca i firmi.
U nastavku skupštine podijeljene su zahvalnice svim sponzorima i članovima koji su sudjelovali u izgradnji doma „Međimurske Lastavice“. 
Članovima udruge  dodijeljene su  diplome za 30, 20, i 10 godina neprekidnog članstva i rada u udruzi,  dok su plakete  dodijeljene osnivačima udruge: Vladimiru Čižmešiji, Ivanu Špicaru, Vladimiru Globleku i Miljenku Zvonaru. Državnu himnu i himnu „Međimurske lastavice“ izveo je kvartet u sastavu: Antun Horvat (klarinet), Saša Štefić Sale (vokal), Filip Trstenjak (bas) i Dražen Balog (cimbule).
Skupština je završila  domjenkom svih učesnika.

Natrag