Slogaši odradili još jednu uspješnu godinu - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

- Radno smo krenuli u 2015. godinu jer je nekoliko nastupa i projekata bilo unaprijed dogovoreno pa smo znali da moramo aktivno krenuti u realizaciju zacrtanih planova. Mogu reći da smo i uspjeli – rekao je Damir Vidović, predsjednik KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava na godišnjoj skupštini koja je održana u subotu, 20. veljače u Domu kulture Zalan.
Popis nastupa je dugačak koji su realizirali članovi starije i dječje folklorne skupine, tamburaši, pjevači i glumci. Svakako treba spomenuti nastupe na smotri folklora u Ogulinu, Đakovečkim vezovima, gostovanje u Pragu, nastup najmlađih na Festivalu dječjeg folklora u Kutini gdje su predstavljali Međimursku županiju te sudjelovanje na svim županijskim smotrama.
Prošla godina ostat će zapamćena po promociji Monografije KUD Seljačka sloga i otvaranju Etno sobe kojom se želi prikazati baština mjesta mlađim generacijama. Mještanima su podarili dvije priredbe Dobravi za Vuzem i Dobravi za Martinje, dok treba spomenuti i organizaciju radionice Faldanje međimurske (dobravske) nošnje koju je vodila Slavica Nestić.
Predsjednik Vidović zahvalio je svim članovima i donatorima koji su im pomogli u radu te najavio da se u ovoj godini planira daljnje uređenje prostorija KUD-a, nabava nošnji i opreme za tamburašku sekciju, a najzahtjevniji zadatak će im biti organizacija Smotre međimurskog folklora kojoj će biti domaćini u mjesecu lipnju.
Blagajnica Tatjana Kivač istaknula je da je 2015. bila jedna od najuspješnijih financijskih godina. Tako su iz Općine Donja Dubrava za redovnu djelatnost dobili 17.300 kuna, a za njihove projekte uređenja Etno sobe, radionicu faldanja, izradu Monografije i nabavu nošnji iz Ministarstva kulture stigle su 23 tisuće kuna, iz Ministarstva poljoprivrede 5 tisuća i Međimurske županije 9 tisuća kuna.
Na skupu su bili predstavnici srodnih društava iz Kotoribe, Legrada i Donjeg Vidovca te predstavnici mjesnih udruga koji su svi redom pohvalili njihov rad. Poseban pljesak dobio je Antun Benko, koji je na Skupštini predstavljao „Udrugu vinogradara Mrtvičke i Orešca“. Načelnik Dražen Miser poručio im je da je rad sloge oduvijek bio prepoznat, no ova ga je garnitura predvođena predsjednikom Vidovićem dovela do savršenstva. I on i ravnateljica OŠ Mirjana Ribić pohvalili su rad s mladima uz poruku: Čuvajte nam i dalje baštinu Donje Dubrave.
Iako zbog bolesti nije mogla doći, pozdrave je preko Božice Kivač svima poslala legenda međimurske popevke Teta Liza.

Natrag