Miroslavu Horvatu Braciju „međimurski nautički Grand Slam“. - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

U Međimurju djeluju 3 nautička kluba: nautički kluba „Labud“ iz Preloga, moto nautički klub „Vidovski zlatari“ iz Donjeg Vidovca te nautički klub „Fljojsar“ iz Donje Dubrave. Svi oni imaju jednom godišnje svoja natjecanja. Preložani organiziraju „Lov na labuđe pero“, Vidovčani „Lov na zlatarski prsten“, a Dobravčani ekipno natjecanje u veslanju dravskim čamcima.
Pobjednik sva tri zadnja natjecanja bio je Miroslav Horvat Braco, naš sumještanin, član dobravskih „Fljojsara“ i time osvojio, teniskim rječnikom, „međimurski nautički Grand Slam“. 
Bracija pamtimo kao dugogodišnjeg igrača košarkaškog kluba „Dubravčan“. Nakon prestanka aktivnog bavljenja sportom nije se umirovio. Redoviti je sudionik košarkaških natjecanja u haklu, aktivan je na terenima teniskog kluba „Dubravčan“, a u posljednje vrijeme sve češće ga viđamo na Dravi s veslom u ruci. 
„Na nautička natjecanja idem čisto iz zabave ne razmišljajući o rezultati. Na posljednja tri natjecanja poklopile su se neke stravi i odnijeli smo 3 pobjede. Teniski „Grand Slam“ su 4 najveća turnira osvojeni u jednoj godini, a ja i moji suveslači smo dobravsku dravsku regatu osvojili minule godine“ rekao nam je Braco.
Tu „sitnicu“ će vjerujemo riješiti već iduće nedjelje kada se održava 7. ekipno natjecanje u veslanju dravskim čamcima tj. dobravska dravska regata. Tako da budu sva tri u istoj godini.
Otkrio nam je i tajnu. „Pola u šali pola u zbilji razgovaramo o nastupu na „Neretvanskom maratonu lađa“. Mada će to teško biti realizirati. Tamo je u čamcu 12 natjecatelja, a ni financijski troškovi odlaska Metković nisu mali“
U pravu je, to će biti teško realizirati, ali poznavajući Bracija nemojte se začuditi ako uskoro zavesla Neretvom.

Natrag