Posjet EU parlamentaraca - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Eurozastupnici HDZ-a Ivana Maletić i Andrej Plenković, ujedno i kandidati za predstojeće izbore za EU parlament, zajedno sa koalicijskim partnerima Ivanom Tepešom (HSP AS) te Milivojem Špikom (BUZ) u društvu saborske zastupnice Sunčane Glavak te predsjednika međimurskog HDZ-a Darka Horvata posjetili su Donju Dubravu.
Svi prisutni predstavnici općine poželjeli su dobrodošlicu navedenima te ih je načelnik Općine Donja Dubrava Dražen Miser upoznao s trenutnom situacijom po pitanju gospodarstva, poduzetništva, turističkih mogućnosti, infrastrukture te ostalih aspekata u Općini. Također, prezentirao im je i najznačajnije velike projekte koji su izuzetno važni za razvoj Donje Dubrave.
Andrej Plenković i Ivana Maletić osvrnuli su se na rečeno i iznijeli da vide veliki potencijal na ovom području te ukazali da se nadaju da će krajem godine odnosno početkom 2015. godine krenuti Javni pozivi Ministarstva za sufinanciranje projekata iz fondova EU te da su svi rečeni projekti kandidati za sufinanciranje. 
Europska unija nudi prilike, ali treba znati što i kako napraviti. Unija pruža mogućnosti, ali naša je sudbina u našim rukama – istaknula je Maletić i nadodala da se nažalost još uvijek čeka na prihvatljive javne natječaje za Jedinice lokalne samouprave, bez rigoroznih kriterija gdje bi se i male Općine mogle kandidirati.
Svi kandidati pozvali su birače da izađu na izbore 25. svibnja u što većem broju jer je važno da zastupnici u Europskom parlamentu dobiju snažan demokratski legitimitet.

Natrag