Košarkaši ŠŠD Drava na državnom prvenstvu u Poreču - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Od 27.04.2014 do 29.04.2014. u Poreču se održala završnica Državnog prvenstva za osnovne škole na kojoj su nastupili i naši košarkaši, članovi ŠŠD Drava Osnovne škole Donja Dubrava. Na završnom turniru sudjelovalo je 6 ekipa podijeljenih u dvije skupine. Naša ekipa bila je u skupini sa ŠŠD Galeb, Zagreb  (O.Š. IVANA GORANA KOVAČIĆA) i ŠŠD Zvirić, Kastav (O.Š. „MILAN BROZOVIĆ“ ).   Natjecanja su, nakon dolaska, smještaja, sastanaka sa voditeljima i otvorenja u nedjelju poslije podne, počela u ponedjeljak.  Bili smo prvi na rasporedu u 8:30 sa ekipom iz Kastava. Počeli smo odlično i na poluvrijeme otišli sa + 17. U nastavku slijedi opuštanje, protivnik radi presing, stižu nas ali pobjeda ipak odlazi na našu stranu. Krajnji rezultat: 

DRAVA, Donja Dubrava  -   ZVIRIĆ, Kastav  44:40 (12:8, 18:5, 9:11, 5:16)
                                     
(
Kuzmić 18, Klipić Karlo 12, Klipić Krešo 12, Miser 2)
 

Slijedi pauza od sat vremena i slijedeća utakmica sa Zagrebom. Znatno viši momci iz Zagreba zatvaraju se u reket, blokiraju većinu naših prodora pod koš, kontroliraju skok dok s druge strane mi sa vanjskih pozicija promašujemo većinu šuteva. Pod kraj utakmice nosioci igre se odmaraju (pogotovo Krešo Klipić koji je u petak uganuo gležanj i nije bio na očekivanom nivou) i priliku za igru dobivaju svi. Konačni rezultat:

GALEB, Zagreb  -   DRAVA, Donja Dubrava  52:24 (13:7, 10:4, 12:9, 17:4)
                                   
  ( Kuzmić 11, Karlo Klipić 9, Krešo Klipić 4)
 

S obzirom na viđeno, vjerovali smo da prolazimo dalje kao drugi u skupini jer Zagreb je doista izgledao jača ekipa od Kastava. Međutim desilo se ono što nismo mogli vjerovati. Kastav sa presingom iznenađuje Zagreb koji se muči sa tranzicijom, ne ide im šut a još k tome im se ozljeđuje glavni igrač u posljednjoj četvrtini i Kastav dobiva utakmicu sa 36:32. Nije to bio baš onaj Zagreb protiv kojeg smo mi igrali. Krug se zatvara a mi ispadamo na koš razliku kao zadnji u skupini. Iako je i 5. mjesto veliki uspjeh za našu malu sredinu na tako velikom natjecanju, bili smo žalosni jer smo bili tako blizu do polufinala i boljeg plasmana. Koštalo nas je ispuštenih 20 razlike protiv Kastava i prevelika razlika sa Zagrebom. Što je tu je, bogatiji smo za jedno veliko iskustvo, nezaboravne trenutke i nova prijateljstva.   Za ŠŠD Drava nastupali su: Domagoj Kuzmić, Krešo i Karlo Klipić, Ivan i Josip Lisjak, David Miser, Filip Tišler, Leon Karloci, Marin Matotek, Igor Dankić i Petar Jakupak. Voditelj ekipe, Darko Varga, prof.

Natrag