Josip Pongrac Rochus (stijena) i društvo - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

U subotu, 22 veljače 2014. u 11 sati u informacijskom centru u dvorištu Zalana, otvorit će se izložba likovnih djela autora Josipa Rohusa Pongraca te ostalih akademskih slikara ( Josip Bukal, Darrwin Butković, Klaudio Frank, Rajko Tomić i Zlatan Pintek).
Josip Rochus Pongrac (1962)  je diplomirao slikarstvo 1995. godine na ALU u Ljubljani kod prof. Emerika Bernarda, a zatim je studirao video kod prof. Srečo Dragana. Do 1999. godine bavi se osim slikanja i performansom i videom. Pripada slovenskoj skupini tzv. Premodernih umjetnika (T. Dernovšek, E. Potočnik, V. Leben, M. Gregor, G. Nemec, F.Gregorowicz, O. Marčeta). Samostalno i skupno je izlagao više puta u Hrvatskoj i Sloveniji. U Muzeju Međimurja izlagao je 2006. godine. Živi u Svetoj Mariji. Istražuje filozofiju i bit življenja. U Kočevju, u Sloveniji na izložbi alu premodernih autora osvojio je prvu nagradu. Prvi ciklus u slikarstvu bio mu je križni put.  Pripada u grupu premoderni umjetnici koji istražuju krajnje granice tolerancije gledatelja u susretu s umjetničkim djelom.

Osim djela koja su u vlasništvu autora (ciklus aktovi) izlažu se i djela koje posuđuju: Nenad Golec, Bruno Fabić i Đuro Fabić.
Organizator izložbe je Đuro Fabić u suradnji s Općinom Donja Dubrava i vanjskim suradnikom Ivom Kožnjak, kustosicom Muzeja grada Preloga.

Izložbu možete posjetiti 22. veljače od 11-20 sati, 23. veljače od 10-20 sati te 1.i 2. ožujka u vremenu od 10-20 sati. Ukoliko izložbu ne možete posjetit u navedenim terminima možete je pogledati u periodu od 24.-28. veljače u bilo koje vrijeme od 7-15 sati. dovoljno je javiti se na Općinu gdje ćete dobiti ključeve izložbenog prostora.
Sponzori izložbe su Jil sokovi,  mesnica Habijan i caffe bar "Scotch" kojima se organizatori ovim putem zahvaljuju kao i Općini koja je ustupila prostor.

Natrag