Igrački zrelo, taktički mudro - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

         Poslužiti ću se krilaticom dobrog prijatelja ujedno i dopredsjednika kluba, Branka Brljaka-Bonea i reći da je ekipa „Dubravčana“ odigrala upravo takvu utakmicu kao što naslov govori. Bili smo igrački zreliji te taktički mudriji od ekipe  iz D.Kraljevca. Odlično smo izgledali u obrani, još bolje u napadu. Utakmicu smo dobili zasluženo i mnogo lakše, nego što smo očekivali.                                           
  
„Kraljevec“ je ekipa koja u svakom trenutku ima 3 dvometraša na terenu pa je treba „poprilično mišića“ da se brani njihov napad. Uporno spuštaju loptu pod koš gdje u pravilu Ivanović ili Ružić svojom tehnikom i masom dolaze do pozicijezicera i sigurnog koša. Cijelu prvu četvrtinu borili smo se s takvom situacijom i tek udvajanjem na spomenutom dvojcu uspjevali obraniti koš.                             
 To što imaju tako visoku postavu zapravo je dvosjekli mač. Što su viši to su sporiji. Prespori za raspoloženog Vargu i rastrčanog Ribića. Upravo su ova dvojica igrača već u prvom napadu pokazali kako igrati protiv ekipe „Kraljevca“. Brzim trkom  u leđa i laganim polaganjima dok protivnik još ne stigne postaviti obranu. A kad igramo takvu košarku Ribić se snalazi kao „riba u vodi“. Bilo ga je svuda po terenu.  Skakao je, probijao, radio višak, istrčavao kontre, zabijao bacanja. Daleko najraspoloženiji igrač susreta s, moram reći, itekako zapaženom rolom u obrani.

Zapravo je cijela momčad bila „na razini“. Odlično se nadopunjavali u obrani i napadu. Kad bi jedan stao, drugi bi povukao za bojicu i to je odlika dobre ekipe. Rezultat ni u jednom trenutku nije dolazio u pitanje. Cijelu situaciju smo kontrolirali od samog  početka i bilo je samo pitanje s kojom razlikom ćemo dobiti susret. Zaustavilo se sve na 78 – 65. Odigrali smo dobru utakmicu u kojom je mnogobrojna publika zaista mogla uživati.

                            Kristijan Krušelj  

Natrag