Briljantni dobravski košarkaški stroj pokorio regiju - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Košarkaši ŠSK Drava OŠ-e Donja Dubrava su u petak 7. veljače u dvorani OŠ-e Jože Horvata u Kotoribi postigli do sada svoj najveći uspjeh. Tamo su na poluzavršnici košarkaškog natjecanja za regiju „sjever“ između četiri natjecateljske ekipe kao prvaci svojih županija osvojili prvo mjesto čime su stekli pravo natjecanja u završnici  školskih športskih društava koje će krajem travnja biti održano u Poreču.
Osim njih, kao prvaci Varaždinske županije ovdje su nastupili košarkaši ŠSK IKS iz OŠ-e Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca, momčad ŠSK IMB OŠ-e Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice te košarkaši ŠSK Podravec iz Virja OŠ-e prof.  Franje Viktora Šignjara. U prvim susretima mladi košarkaši Virja pobijedili su svoje vršnjake iz Virovitice rezultatom 54: 35, a igrači Dobravske Drave su slavili nad košarkašima Ivanca 52: 37. U utakmici za treće mjesto košarkaši Virovitice bili su bolji od Ivanca pobijedivši ih rezultatom 44:30.
Finale između naših košarkaša  i Virja bio je pravi košarkaški spektakl. Vizualni „pobjednici“, po visini i opremi, bili su učenici iz Virja, no sve je to anulirala fanatična i rijetko viđena borbenost i požrtvovnost mladih Dobravčana koje je predvodio isto takav Karlo Klipić. Obol pobjedi od 53:33 s jednakim doprinosom su dali i ostali: Marin Matotek, Ivan Lisjak, David Miser, Domagoj Kuzmić, Krešo Klipić, Leon Karloci, Petar Jakupak, Filip Tišler, Josip Lisjak i Igor Dankić.  Sve se je to dogodilo uz obilato navijanje njihovih vršnjaka koji su došli u Kotoribu. Posebne zasluge za funkcioniranje ovog besprijekornog „stroja“ pripadaju mladom profesoru kineziologije Darku Vargi koji je već sada obećao kako će se za tu momčad čuti i u Poreču.
Početku natjecanja prethodilo je intoniranje nacionalne himne, pozdravne riječi domaće ravnateljice Snježane Matoš, dok je natjecanje otvorio Marin Horvat, prof., tajnik Saveza školskih športskih društava Međimurske županije koji je na kraju natjecanja učesnicima podijelio prigodna priznanja, a kapetanima triju prvoplasiranih momčadi i pehare.

Natrag