Ove godine i male maškare u fašenjskoj povorci - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Jučer, 03. veljače, je  u prostorima KUDa „Seljačka sloga“ održan sastanak predsjednika dobravskih udruga u vezi organizacije ovogodišnjeg fašenjka. Sastankom je predsjedao Damir Vidović, predsjednik Odbora za kulturu, sport, predškolski i školski odgoj.  Sastanku je prisustvovao i načelnik Općine Dražen Miser.
Ovogodišnji fašenjk, koji će se održati 2. ožujka, doživjet će neke promjene u odnosu na prijašnje. Povorka će kroz mjesto proći kraćom rutom i na križanjima se neće čitati vrabec, a u povorci će biti i najmanji maškare. Upravo zbog njih je i skraćena ruta. Nakon što povorka stigne kod „Zalana“ naši najmlađi sumještani  predstavit će nam svoje maske. Nakon toga će se čitati vrabec, a za vrijeme čitanja vrapca, ocjenjivački sud Udruge žena, koja je organizator malog fašenjaka, izabrat će najbolje dječje maske te će najboljima podijeliti nagrade. Simboličnom novčanom nagradom (300, 200 i 100 KN) bit će nagrađena i tri najljepše prikolice dobravskih udruga. U slučaju kiše dječji fašenjk seli u prostore „Seljačke sloge“.
Završni dio održat će se u „Operi“ gdje će za sve sudionike povorke biti osiguran obrok i jedno piće. Organizator fašenjka je „Seljačka sloga“, a troškove održavanje će pokriti Općina Donja Dubrava.

Natrag