Uvjerljiva pobjeda košarkaša na gostovanje u Prelogu - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Nadahnutu večer imali smo na gostovanju u Prelogu kod istoimenog domaćina. Već u prvoj četvrtini pokazali smo da smo kvalitetniji protivnik, a da nije bilo opuštanja u samoj završnici utakmice razlika bi bila mnogo veća od konačnih 62 – 76.
Sve skupa je „zakotrljao“ raspoloženi Varga koji je zabio, odlično prodirao u reket protivnika te razigrao čitavu momčad. Da je „vruć“ te večeri pokazao je i kapetan Međimurec. Iznimno motiviran i napaljen sa svoje je 4 trice domaćinu potpuno razbio obranu. Kad su mladci,  Ribić i Blažeka u kontranapadu izveli „alley oop“ sa efektnim zakucavanjem, priči je bio kraj! A trajala je tek 15. minuta utakmice.  Razlika od +25 poena bila je nedostižna za tako loši Prelog. Odlično otvaranje ulilo je samopouzdanje u naše redove te smo i u drugoj četvrtini potpuno dominirali.
U istom ritmu nastavili smo i nakon poluvremena kada  domaćin opet nema rješenja za naše raspoložene napadače. Nemilice su koševe redom trpali - Blažeka, Međimurec, Varga, Ribić, Raić. Probao je Prelog nešto postići promjenom obrane, ali bi se mi brzo prilagodili i kombinatornom igrom pronalazi puteve do njihovog koša. Opuštanje slijedi tek u posljednjoj dionici utakmice kada naša agresivnost u obrani pada,  a njihov ponajbolji igrač Poredoš zabija par vezanih poena i smanjuje zaostatak na pristojniju razliku.                                                                                                                                        ZAKLJUČAK                                                                                                                                                                          
Tako je to kad „stare kosti“ – Međimurec, Varga, Štefić odrade dobar uvod i čitavu momčad dovedu u pravi ritam. Moram tu napomenuti kako je sve krenulo od dobro odrađenog posla u obrani. Odlično preuzimanje kroz blokove, kontroliranje defenzivnog skoka te međusobno pomaganje bile su odlike naše igre. A kad se obrana odigra na taj način u napadu sve ide lakše.      
Moram reći da je bilo lijepo voditi ovako raspoloženu momčad i imati samo jednu (slatku) brigu. Kako svima raspodijeliti podjednaku minutažu.

SLIJEDI NAM...                                                                                                                                                                 
Važno je sad tokom tjedna zadržati raspoloženje unutar ekipe i kroz treninge taj pozitivni stav prenijeti na utakmicu koja nam slijedi. A slijedi nam domaćinska utakmica protiv ekipe D.Kraljevca koji unatoč svojoj lošoj formi uvijek može iznenaditi  protivnika. Zato oprez, moji igrači, vidimo se na treningu. A svim našim navijačima poruka- vidimo se u subotu na Krbulji!

                              Športski pozdrav!
                              Kristijan Krušelj

KK „PRELOG“ -  KK „DUBRAVČAN “ 62:76
(8:18; 14:24; 17:24; 23:10)

Dvorana OŠ u Prelogu
PRVI SUDAC:  Nikola Krajačić     iz Čakovca
SUDAC: Hrvoje Glavina iz D. Kraljevca
OPUNOMOĆENIK: Dražen Mati iz Goričana
 

KK„PRELOG“: Jelenić M. Ciglar M. 8, Blažona I. Novosel M. 8, Poljak M. 9, Ciglar D. Zrna I. 9, Poredoš M. 18, Šarić V. 5, Filipić J. 2, Vargek S. 3,  Trener: Poredoš M.  

KK„DUBRAVČAN“: Varga 16, Raić 8, Igrec, Horvat 4, Blažeka 20, Ribić 6, Štefić 6, Međimurec B. 16, Orehovec R. Lukša 4, Trener: Međimurec B.

Natrag