Počelo je, počelo - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Početak je kalendarske godine i početak niza aktivnosti pred vatrogascima Vatrogasne zajednice područja općina Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec i Sveta Marija. One primarne su definirane na sastanku članova zajednice u petak 10.siječnja u prostorijama DVD-a Donji Mihaljevec.
Dogovoreno je da se godišnje bodovanje, odnosno vrednovanje rada DVD-a održi u nedjelju 26.siječnja. Početak će biti u Donjoj Dubravi, a završetak u Donjem Vidovcu.
Definirani su termini održavanja godišnjih skupština DVD-a iz spomenute zajednice. Prvi će svoj skup imati 8.veljače vatrogasci Svete Marije, tjedan dana poslije takav skup će biti u Kotoribi, a 22. veljače u Donjem Vidovcu. Vatrogaci Donjeg Mihaljevca sastat će se u subotu 1.ožujka, dok će Donjodubravčani svoj skup imati u nedjelju 16.ožujka.
Kao i prijašnjih godina i ove će se godine prići školovanju vatrogasnih kadrova za zvanja vatrogasac i vatrogasac I. klase. Za to usavršavanje interes je pokazalo njih 50 koji će nova vatrogasna znanja tijekom ožujka stjecati u Vatrogasnom domu u Svetoj Mariji čije će društvo biti domaćin edukacije.
Govorilo se je o tome kako unutar zajednice raspodijeliti sredstva iz premije osiguranja s kojima raspolaže VZ-a Međimurske županije. S ovog područja za ta sredstva kandidirana su dva programa. DVD-o Kotoriba je zainteresirano za dio novčanih sredstava potrebnih za kupnju novog kombi vozila, a DVD-o Sveta Marija za odore i čizme.
Definiran je i godišnji program rada VZP u kojem je, uz školovanje vatrogasnih kadrova, uvršteno tradicionalno obilježavanje Dana vatrogasaca tradicionalnim mimohodom vatrogasnih vozila. Organizirat će se vatrogasna natjecanja na razini mladeži i seniora te pokazne vježbe. Novina će biti i ta što će na razini zajednice biti organiziran susret djece te vatrogasnih veterana.
Gore navedenim skupom predsjedao je Andreas Lisjak iz Svete Marije, predsjednik VZP.(na slici)

Natrag