IN MEMORIAM VESNA PAČANDI </br> (R. HARČA) - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Nakon teške i neizlječive bolesti u utorak 26. studenog u čakovečkoj Županijskoj bolnici prestalo je kucati veliko i plemenito srce naše sumještanke Vesne Pačandi(r. Harča). Umrla je „naša matičarka“ čiji su posmrtni ostaci 28. studenog na dostojanstveni način sahranjeni na mjesnom posljednjem počivalištu. Hvala, počast i posljednje zbogom Vesni su tog sunčanog popodneva došli izraziti njezini sumještani, suradnici s posla, ljudi okolnih mjesta, došli su ovamo svi koji su je poštivali kao osobu i ženu koja je ostavila duboki trag u sredinama gdje je radila.   
Rođena je 23. rujna 1958. godine. Odrasla je  u tipičnoj dubravskoj obitelji. Otac „šujster“, majka kućanica, a uz to bavili se poljoprivrednom i nije joj bilo lako. Osnovnu školu Donja Dubrava završila je šk. godine 1972./73. Kao odlična učenica upisala se u čakovečku Gimnazija  koju je pohađala od školske godine 1973./74. do 1976./77.1977. upisala Poljoprivredni fakultet u Zagrebu.  1980. godine zaposlila se je u Općinskom sekretarijatu za unutrašnje poslove Čakovec (današnji MUP) i tu je radila godinu dana.Preuzela je posao matičara u Donjoj Dubravi  1981. i  do kraja 1993. godine radila u Radnoj zajednici organa Općinske uprave Čakovec.
Nakon ukidanja Matičnog ureda u Donjoj Dubravi preuzela isti posao u Kotoribi. Od 1994. pa do 2001. godine radi u Međimurskoj županiji, a potom je to preimenovano u Ured države uprave u Međimurskoj županiji (radila od 8.7.2001. godine pa do smrti).To je bila Vesna s profesionalnim obvezama, no njezina se je aktivnost ispoljavala u volonterskom radu u negdašnjoj MZ-i Donja Dubrava, Udruzi žena…
Neizostavna joj je obveza bila vezana uz popise stanovništva, pripreme demokratskih izbora, brojne referendume, jednom riječju bila je svagdje gdje su joj to nalagale profesionalne obveze, a još više privrženost svome mjestu, svojoj Dobravi.Vesnina životna knjiga zatvorena je nakon svega 55 jeseni. Otišla je rano, prerano. Nije otišla zauvijek. Vesne će se sjećati mnogi bračni parovi koji su pred njom izgovarali svoje sudbonosno „da“, ali i oni koji su s njom živjeli i radili pa ćemo reći  za kraj -Časno je bilo živjeti s Vesnom i uz Vesnu.

Natrag