UZBURKALA SE GLAZBENA SCENA V DOBRAVI - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

U posljednje vrijeme došlo je do velikih promjena na  glazbenoj sceni naše Općine. Prema vijestima iz TS „Frankopani“ oni će nakon mnogih  kadrovskih promjena nastaviti svirati pod novim imenom. Nakon što je minule godine sastav napustio Marijan Zvonar, a pristupili mu Nikola Matulin i Željko Sabolić, minuli tjedan sastav su zbog zasićenosti i poslovnih obaveza napustili i umjetnički voditelj te frontmen  sastava Antun Horvat odnosno Saša Štefić Sale. Spomenutim promjenama sastav je izgubio, kako sami kažu, „dobravski štih“ te će odsad u njemu svirati tri mještana Kotoribe (Saša Šopar, Zoran Lipić i Željko Sabolić) jedan Vidovčan (Nikola Matulin) i Sven Žiga, naš sumještan. Doduše, dvojice od trojice iz kotoripske kvote su dobravski dečki koji žive u Kotoribi, ali ipak…
Prvi nastup u novom sastavu imat će u petak u Prelogu, kada su nam obećali obznaniti novo ime sastava. Time će se nakon 18 godina djelovanja ugasiti jedan od najuspješnijih tamburaških sastava Međimurja. Da li će i nova postava biti uspješna kao njihovi prethodnici pokazat će vrijeme.
Do promjena je došlo i u sve popularnijem „Mariča bendu“ koji je odsvirao pola uličnih fešti poslije seoskih igara. Harmonikaša benda Antuna Čizmadiju Mariču, koji je zbog zdravstvenih razloga prestao svirati, zamijenio je Mladen Vidović, bivši klavijaturist VISa „Meteori“.
Na sceni se pojavio i jedan novi sastav. Bend „U prolazu“ uglavnom sačinjavaju mlade snage tamburaša iz „Seljačke sloge“, pojačane bubnjevima i harmonikom.
Minule subote imali su nastup s kojega možete pogledati slike, a iduće subote nastupaju u Selnici podravskoj u krčmi „Dvije lipe“ popularno zvanoj „Bugar“.
Nakon godina mirovanja uzburkala se glazbena scena v Dobravi.

Natrag