AKTUALNO

Pročitajte

Povijesni nastup na Dječjim vinkovačkim jesenima
Članovi dječje folklorne skupine Kulturno umjetničkog društva Seljačka sloga Donja Dubrava sudjelovali su na Dječjim vinkovačkim jesenima 10. rujna 2023., kao izabrani predstavnici Međimurske županije. Njih dvadesetak predstavljalo je u Vinkovcima međimursku pjesmu i riječ među čak dvije tisuće mladih sudionika iz 55 skupina iz cijele Hrvatske i inozemstva. 
Sukladno tradiciji Vinkovačkih jeseni, mimohod, u kojem su sudjelovali mali slogaši, su predvodili mali konjanici i mažoretkinje uz limenu glazbu, a nakon mimohoda, Dječji folklorni festival nastavio se na Međužupanijskoj smotri gdje je uz naše male slogaše, nastupilo još sedam skupina.
Ovaj zahtjevan nastup odradili su izuzetno disciplinirano i bez greške, a Donju Dubravu i Međimurje su predstavili na najljepši mogući način. Voditeljice skupine su Marija Duhović i Dora Čmrlec, a nastup dječje skupine su pratili tamburaši pod ravnanjem Antuna Horvata. 


Prva postava na završnici Jeseni
Prva postava KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava na Županijskoj smotri izvornog folklora odabrana je kao predstavnik Međimurske županije na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima. 
Slogaši su svoj put na Jeseni započeli 17. rujna 2023. ranojutarnjim polaskom kako bi na vrijeme bili spremni za najsvečaniji dio Vinkovačkih jeseni, mimohod svih kulturno umjetničkih društava. Nakon mimohoda, ugostili su ih folkloraši iz Privlake, a nakon ručka i kratkog odmora, uputili su se ponovo u Vinkove na samu završnicu manifestacije, Državnu smotru izvornog folklora gdje su pokazali svu raskoš međimurske pjesme, plesa i sviranja. 
Iako je ovakav nastup jako zahtjevan zbog gotovo cjelodnevnog bivanja u narodnoj nošnji, slogaši su se zadovoljni  vratili

Natrag