Dodijeljena potpora Zaštitarsko-ekološkoj udruzi Senjar za projekt „Vrata Pažuta“ - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Prošli tjedan održani je sastanak u prostorijama Općine sa Zaštitarsko- ekološkom udrugom „Senjar“ (ZEUS) po pitanju odobrenih sredstava za prijavljeni projekt Šumska poučna staza „Vrata Pažuta“.
Zaštitarsko ekološka udruga Senjar, uz potporu Općine Donja Dubrava prije dvije godine je podnijela zahtjev za potporu za provedbu tipa operacije „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“ Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.
Donesena je odluka da je projekt odobreni, te je Udruga ZEUS dobila potporu u visini od 658.089,50 kn.
Šumska poučna staza „Vrata Pažuta“ uredit će se na postojećim stazama na lijevoj obali rijeke Drave. Šumska poučna staza uz osnovnu namjenu ekološke edukacije ujedno će omogućiti i pješačko povezivanje Donje Dubrave i revitaliziranog ribnjaka. Poučne staze su značajan element u zaštiti prirode i važan element interpretativnih programa u zaštićenim područjima. Zahvat se nalazi unutar Ekološke mreže i Regionalnog parka Mura-Drava.
Svakodnevni boravak u prirodi jako pogoduje psihofizičkom razvoju djece. Za nastavu u „pravoj“ prirodi u Međimurju su za vrtićku i školsku djecu najpogodnije rijetke preostale šume. Tako će i naši vrtićarci i školarci moći imati jednog dana nastavu u „pravoj“ prirodi. Stoga se Općina Donja Dubrava zahvaljuje Udruzi ZEUS na iskazanom interesu za provedbu samog projekta.


Monika Žinić
Viši stručni suradnik za općinske projekte


 Natrag