Sufinanciranje ŽUC-a u iznosu od 40.000,00 kn za "Izvedbu pješačkih prijelaza i izgradnju pješačkog mosta" - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Projekt "Izvedbe pješačkih prijelaza i izgradnje pješačkog mosta" obuhvaća izvođenje radova na prometnici LC 20039 uz rijeku Dravu u Donjoj Dubravi. Označavanje pješačkih prijelaza, tj. horizontalne i vertikalne signalizacije pješačkih prijelaza,  izvodit će se na tri mikrolokacije u naselju. Zbog uređenja sportsko turističkih sadržaja uz rijeku Dravu, povećano je kretanje pješaka (prvenstveno mještana naselja) prema navedenim sadržajima, te je zbog sigurnosti svih sudionika u prometu potrebno urediti pješačke prijelaze. Kod povezivanja ribičkog doma sa sportskim i turističkim sadržajem uz rijeku Dravu, potrebno je izvesti pješački most preko kanala u sklopu odvodnog kanala hidroelektrane.
Kako je LC 20039 cesta kojom upravlja Županijska uprava za ceste MŽ, u prostoriji Općine održan je sastanak na temu sufinanciranja navedenog projekta od strane ŽUC-a. Sastanku su prisustvovali Ljerka Cividini, ravnateljica ŽUC-a Međimurske županije i Marijan Varga, načelnik Općine te je dogovoren iznos sufinanciranja u iznosu od 40.000,00 kn.
Općina Donja Dubrava provela je postupak jednostavne nabave i kao najpovoljniji izvođač radova izabrana je tvrtka „HOGRA“ iz Mihovljana. Ukupni radovi izvedbe pješačkih prijelaza i pješačkog mosta iznosit će 58.343,75 kn.

Natrag