Početak radova izgradnje javne rasvjete mosta preko rijeke Drave - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

U svrhu kvalitetnog osvjetljavanja mosta preko rijeke Drave, Općina Donja Dubrava izradila je „Tehničko rješenje javne rasvjete mosta preko Drave na cesti D20 u naselju Donja Dubrava“. Izradu Tehničkog rješenja izvršila je projektantska tvrtka Bitel d.o.o. iz Kotoribe. 
S obzirom da je D20 državna cesta, u ožujku ove godine održan je sastanak u prostorijama Hrvatskih cesta u Zagrebu na kojem su prisustvovali direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić, saborski zastupnik Darko Horvat i načelnik Općine Dražen Miser. Razgovaralo se o sufinanciranju spomenutog projekta te je dogovoreno da će Hrvatske ceste u potpunosti financirati izgradnju javne rasvjete mosta preko Drave. 
Hrvatske ceste provele su postupak jednostavne nabave i kao najpovoljniji ponuđač izabrana je tvrtka KABEL MONT d.o.o. iz Domašinca s ponudom u iznosu od 176.457,50 kn (bez PDV-a). Danas, petak 02. lipnja 2017., u prostorijama Općine održan je sastanak Darka Horvata i načelnika Dražena Misera s direktorom Kabel Mont-a Mariom Tomašekom na kojem je dogovoren početak radova na izgradnji javne rasvjete mosta i to već idući tjedan. Postavom 15 novih metalnih stupova s LED svjetiljkama u dužini trase od 413 m spriječit će se potencijalna opasnost za sve sudionike u prometu koji se odvija preko mosta u večernjim i noćnim satima, a posebno za pješake i bicikliste te će i ulaz u naše mjesto iz pravca Koprivnice biti primjereniji.

Natrag