"Love locks" na dobravskom mostu - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Ljubavni lokoti ili "love locks" su svojevrsna svjetska tradicija, raširena u 30 zemalja svijeta, a lokote možete pronaći na ogradama, mostovima i gradskim parkovima.
Svi koji žele zapečatiti svoju ljubav mogu je zaključati lokotom. Najpoznatije svjetska lokacija „ljubavnih lokota“ je pariški most „De l´Archeveche“ gdje lokote povremeno skidaju jer bi se most pod njihovom masom mogao srušiti.  Jedna od takvih lokacija nalazi se i u Zagrebu ispred Muzeja suvremene umjetnosti. Zaljubljeni parovi, prijatelji i svi oni kojima je ljubav važna mogu na lokot napisati svoja imena, inicijale, datum koji im je važan ili staviti poljubac, zaključati ga na ogradu i baciti ključ u rijeku kako nitko drugi ne bi mogao otključati i osvojiti njihova srca.
Lokacija za zaključavanje ljubavi osvanula je i u Međimurju i to na dobravskom  visećem mostu preko  odvodnog kanala. Mladenci ga nerijetko koriste za slikanje, a osvanuli su i prvi lokoti.
Svakim tjednom sve ih je više. Neki imaju ugravirano ime, neki inicijale. Lokot na most, ključ u  vodu, ljubav je zaključana. To je postala moda izgradnjom novoga mosta jer ima rešetkastu ogradu za koju se mogu lokoti i zakačiti.

Natrag