Zvijezdama zvijezde - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

Paula Lukša(13) i Teodor Kuzmić(12) zvijezde u školskog festivala Božićna radost 2015. kojeg je u srijedu 23. prosinca u školskoj sportskoj dvorani provela OŠ-a Donja Dubrava. Paula i Teodor  su između ostalih nagrada nagrađeni zvjezdanim lančićima koje im je uručila ravnateljica  OŠ-e Mirjana Ribić. Ona je, pozdravljajući nazočne, istaknula radost predblagdanskog vremena  te napore i radost djece da su u tu radost uključe.- Sve je to trud i rad u izvannastavnim aktivnostima učenika i njihovih učitelja. Priredbu je organizirala OŠ-a Donja Dubrava pod pokroviteljstvom  HDS-ZAMP te općine Donja Dubrava i Donji Vidovec čiji su načelnici Dražen Miser i Josip Grivec također predali nagrade najboljim pjevačima. Bio je to, pred prepunom dvoranom, mimohod pjesničkih talenata škole onih iz Donje Dubrave i Donjeg Vidovca, različitih dobnih skupina. Čuli smo deset skladbi koje je otpjevalo petnaest pjevača. U takvoj konkurenciji je stručni žiri Damir Markač, Antun Horvat i Bojan Krušec  je  najboljom skladbom proglasio Vuprem oči koju je  izvela 13-godišnja Paula Lukša iz Donjeg Vidovca, a ista je pjevačica osvojila i drugo nagradu publike. Godinu dana mlađi  Teodor Kuzmić, također iz Donjeg Vidovca, pobijedio je glasovima publike sa  skladbom Ti si mi u krvi, dok je treće mjesto pripalo ponovno Donjovidovčankama  Eni Cenko i Mihaeli Mlakar.
  Glasački listići su se prodavali  na ulazu u dvoranu da bi se prikupljenim novcem kupile tamburica za tamburašku grupu. Cjelokupni festival je osmislio predani učitelj glazbene kulture Roko Mikec.
Učenička zadruga Pupoljak  i učenici 1. razreda imali su  na prodaji  božićne poklone i delicije. Imali smo prigode čuti i vidjeti učenice Dramske grupe voditeljice Tamare Žiga i male ritmičke plesače voditeljice Marine Horvat.
Završno sjajilo na ovaj impozantan događaj stavio je zbor učitelja koji je, uz glazbenu pratnju kolege Mikeca, izveo nekoliko božićnih pjesama. Bilo je savršeno, veličanstveno pa ovacije za izvedene pjesme nisu izostale.  

Natrag