Pobijeđena i „Globetka“ - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

  Pobjedom nad „Globetkom“ nastavljen je pobjednički niz „dobravskih“ košarkaša čime smo na najljepši mogući način završili 2014.-tu godinu. Ovo je jedno od najboljih otvaranja sezone i najava za velike stvari. Jedina smo ekipa koja je ostvarila sve pobjede /8 u nizu/ i veliki favorit za osvajanje ovogodišnjeg prvenstva. Slijedi pauza i drugi dio sezone (počinje17.01.2015.) u kojem moramo nastaviti istim tempom i ostvarivati nove pobjede sve do konačnog cilja-vraćanja naslova prvaka u D.Dubravu nakon trogodišnje dominacije ekipe „Međimurje-Globetke“. Upravo su oni ekipa s kojom ćemo se boriti za naslov do posljednjeg kola tako da smo ovom pobjedom stekli korak prednosti i imamo potpunu kontrolu u svojim rukama. 
Da su oni nezgodna ekipa pokazali su i u subotnjoj utakmici. Iako u oslabljenom sastavu, bez trojice važnih igrača /Vugrinec, Levačić, A.Golubić/, pokazali su zašto su jedna od najboljih ekipa lige. Nadasve iskusni i s puno vica u igri radili su nam probleme cijelim tijekom utakmice. Koncentracija im je pala tek u završnim minutama kada se odvajamo na veću razliku i ostvarujemo konačnih +14. 
Tri četvrtine susreta protekle su u smjenjivanju vodstva, što jedne što druge ekipe. „Globetku“ je predvodio centarski par Ostoja-Zaspan, dok je kod nas najagilniji bio trojac Varga-Lukša-Blažeka. Posebno tu moram spomenuti iskusnog Lukšu koji je donio dimenziju više u fazi obrane i inicirao seriju kontri i polukontri pred kraj utakmice kojima je konačno slomljen otpor gostiju. 
Znali smo na početku da nas čeka pravi muški fajt te da moramo zadržati visoku koncentraciju tijekom cijele utakmice. Fizički smo spremniji i tu sam vidio našu šansu. Ako održimo visoki tempo i dobro trčimo u oba pravca, „starci“ iz Globetke to neće moći pratiti. Plan je na kraju uspio, a presudila je duža i kvalitetnija kluba „Dubravčana“. Odlično su kod ulaska u polje reagirali Ribić, Igrec i Matulin pa im čestitam na njihovim rolama. 
Još jedan element bio je prevaga. Naša publika! Oni su ti koji su nas zdušno podržavali čitavih 40 minuta. Vratili smo im na najbolji mogući način. U božićno vrijeme darovali smo im važnu pobjedu pa je dojam na kraju potpun.  Atmosfera, pobjeda, prvo mjesto na tablici...!!! Ovo su lijepi dani za  „dobravski“ košarkaški klub i ponosan sam što sam dio ove priče. Idemo se sad malo odmoriti, uživati u blagodatima božičnih i novogodišnjih praznika, a zatim opet žustro krenuti polovicom mjeseca siječnja. Do tada športski pozdrav! 

                       Trener K.Krušelj

KK „DUBRAVČAN“ - KK „MEĐIMURJE  GLOBETKA“  76:62
( 21:17; 15:17; 15:14; 25:14)

PRVI SUDAC: Žarko Kovačević iz Čakovca
SUDAC: Nikola Krajačić iz Čakovca
OPUNOMOĆENIK: Dražen Mati iz Goričan

KK „DUBRAVČAN“: Varga D. 19, Hanić M. Lukša R. 8, Igrec S. 3, Međimurec B. 11, Blažeka P. 22, Ribić B. 9, Raić F. Štefić D. 4, Klipić K. Matulin D.A. Trener:  Krušelj K.
KK„MEĐIMURJE-GLOBETKA“: Marković G. Ostoja D. 22, Franjić D. 5, Golubić N. 4, Zaspan B. 12, Radek D. 4, Vurušić V. 10, Capek N. 5, Škoda D. Trener: Škoda D.

Natrag