Povratak na pobjedničke staze - Općina Donja Dubrava
Disable Preloader

Novosti

U mini-derbiju kola momčad „Dubravčana“ bila je bolja od ekipe „Preloga“ ukupnim rezultatom 68–63. Pobjeda je ostvarena pred mnoštvo navijača  i to za nas predstavlja pravu pobjedu jer košarka se upravo radi njih i igra. Na kraju bi rezultat bio puno uvjerljiviji da nije došlo do potpunog opuštanja pred kraj utakmice kada zbog mnoštva pogrešaka dozvoljavamo gostima rezultatski priključak. No sigurnom realizacijom slobodnih bacanja Varge i Blažeke zadržavamo Preložane na „sigurnosnom odmaku“ tako da ni serijom trica ne uspjevaju preokrenuti rezultat.
Evo kako je sve teklo. Prva četvrtina bila je totalno igra bez obrana. Obje ekipe imaju visoki postotak realizacije napada pa taj period igre završava sa miroljubivih 22 – 19. Pravi odmak činimo pred odlaskom na veliki odmor u drugoj četvrtini. Ulaskom Matulina počinjemo igrati pravu mušku obranu u kojoj se gosti nisu snašli te radimo zalihu od 10-tak poena. Preciznosti u napadu nije nedostajalo tako da se gotovo svi upisujemo u listu strijelaca. U nastavku tempo utakmice bitno pada pa zabijamo tek 11 poena. Dovoljno za posljednjih desetak minuta. Mali problemi počinju u posljednjoj četvrtini kada gosti prelaze u zonsku postavu, a nama staje šut. Neumoljiv je u tim trenucima kapetan gostiju Poredoš koji sam igra protiv cijele naše ekipe i „puni nam koš“. Srećom, ulazi u seriju osobnih pogrešaka tako da tri minute prije kraja radi peti isključujući prekršaj. Tu prestaje svaka nada za preokretom. Nastavlja se igra „faul na faul“ gdje mi preciznim izvođenjem sa linije slobodnih bacanja bježimo na pet poena razlike sve do konačnih 68 – 63.
Ono što moram istaknuti je nagradna igra koju je u poluvremenu klub organizirao za naše navijače. Kupnjom ulaznice od 10 kn svi su se oni našli u bubnju, a najsretnijih dvoje izvučeno je kako bi pokušali osvojiti novčanu nagradu i klupski dres. Josip Ribić izvučen je kao prvi te je izborio pravo da pogodkom sa centra terena osvoji novčanu nagradu do 260 kn što je ukupni uplaćeni iznos. Kako mu to naposlijetku nije pošlo za rukom, cijeli se iznos prebacuje u drugo kolo. Valentina Mikulan bila je naša druga natjecateljica te je imala mogućnost za osvoji dres sa klupskim obilježjima. Pokušaj sa linije slobodnih bacanja završio je na obruču tako da ni ona na kraju nije bila „sretne ruke“.             Dragi navijači, Vaša igra nastavlja se i ovog vikenda tako da u nedjelju (30.03.) opet imate mogućnost osvojite vrijedne nagrade. Točan termin odigravanja utakmice biti će objavljen na facebook stranici kluba pa Vas pozivam da se odazovete.

                              Sportski pozdrav!

                              Kristijan Krušelj

Natrag